تک فرزندی دو لبه یک تیغ است
برای ارتقا، رشد و پویایی و بالندگی جمعیت ایران و همچنین پاسخگویی به دغدغه های مقام معظم رهبری در حوزه سیاست های جمعیتی و همین طور پیش روی به سمت سبک زندگی سالم ایرانی اسلامی از مهم ترین اهداف تشکیل فراکسیون جمعیت و خانواده سالم است.
نماینده مردم قزوین در مجلس درباره دیگر اهداف تشکیل این فراکسیون تصریح کرد: افزایش سطح سلامت خانوارها از موضوعاتی است که باید به آن توجه ویژه ای کنیم؛ آیتم های جمعیتی نقش خیلی مهمی در سلامت کشور دارند و معمولاً در خانواده های تک فرزند مشاهده می کنیم که میزان آسیب های اجتماعی و روانی بالاتر است.
تک فرزندی دو لبه یک تیغ است که انزوا، گوشه گیری و عدم آموزش مهارت های زندگی در فرزند و یا بزرگسالی زودرس و تجربه کم دوران کودکی و نشست و برخاست با بزرگسالان و عدم استفاده بهینه از دوران کودکی از معایب تک فرزندی محسوب می شود.
بحران سالمندی در ایران از دهه ۱۴۳۰ به بعد به اوج می رسد
تک فرزندی ممکن است آسیب های شخصیتی و شناختی را به وجود آورد. تک فرزندی موفق هم وجود دارد ولی در مجموع آسیب های زیادی به دلیل وجود تک فرزندی در خانوارها مشاهده شده است.
از سال ۱۴۱۰ به بعد کم کم شاهد رشد و بروز دوران سالمندی در کشور خواهیم بود و عملاً از دهه ۱۴۳۰ به بعد این پدیده به اوج خود می رسد. این در حالی است که پدیده سالمندی می تواند برای هر کشوری زنگ خطری بزرگ برای اضمحلال جمعیت و از دست دادن سرمایه اجتماعی، نیروی کار، امنیت مرزها، قدرت علم، تکنولوژی و فناوری به واسطه کاهش جمعیت جوان و نیروهای نخبه باشد.
باید در تمامی حوزه های کشور شاهد ارتقاء و رشد جمعیت پویا باشیم. ضمن اینکه با هدف گذاری افزایش جمعیت در کشور، اصلاح سیاست های جمعیتی کشور و تعیین چشم انداز دهه ها و صده آینده برای جمعیت کشور دنبال تعیین مشوق های جمعیتی در قوانین جمهوری اسلامی ایران هستیم و می کوشیم به رشد جمعیت کشور به نفع الگوی پیشرفت ایرانی اسلامی جهت دهی کنیم.